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  1. 農学部
  1. 農学部
  2. 学術雑誌掲載論文 (農学部)

Production of high concentrations of ethanol from inulin by simultaneous saccharification and fermentation using Aspergillus niger and Saccharomyces cerevisiae

http://hdl.handle.net/10458/5483
http://hdl.handle.net/10458/5483
6b56410d-13f4-45cc-b654-8d0713f0874f
名前 / ファイル ライセンス アクション
ohta_5483.pdf 本文 (964.9 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2020-06-21
タイトル
タイトル Production of high concentrations of ethanol from inulin by simultaneous saccharification and fermentation using Aspergillus niger and Saccharomyces cerevisiae
言語 en
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ journal article
著者 太田, 一良

× 太田, 一良

WEKO 2632

太田, 一良

ja-Kana オオタ, カズヨシ

en Ohta, Kazuyoshi

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中村, 豊彦

× 中村, 豊彦

WEKO 16920

中村, 豊彦

ja-Kana ナカムラ, トヨヒコ

en Nakamura, Toyohiko

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Hamada, Shigeyuki

× Hamada, Shigeyuki

WEKO 24951

en Hamada, Shigeyuki

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Pure nonhydrolyzed inulin was directly converted to ethanol in a simultaneous saccharification and fermentation process. An inulinase-hyperproducing mutant, Aspergillus niger 817, was grown in a submerged culture at 30 degrees C for 5 days. The inulin-digestive liquid culture (150 ml) was supplemented with 45 g of inulin, 0.45 g of (NH_4)_2 SO_4, and 0.15 g of KH_2 PO_4. The medium (pH 5.0) was inoculated with an ethanol-tolerant strain, Saccharomyces cerevisiae 1200, and fermentation was conducted at 30 degrees C. An additional 20 g of inulin was added to the culture after 15 h of fermentation. S. cerevisiae 1200 utilized 99% of the 65 g of inulin during the fermentation, and produced 20.4 and 21.0% (vol/vol) ethanol from chicory and dahlia inulins, respectively, within 3 days of fermentation. The maximum volumetric productivities of ethanol were 6.2 and 6.0 g/liter/h for chicory and dahlia inulins, respectively. The conversion efficiency of inulin to ethanol was 83 to 84% of the theoretical ethanol yield.
書誌情報 Applied and Environmental Microbiology

巻 59, 号 3, p. 729-733, 発行日 1993-05
出版者
出版者 American Society for Microbiology
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 00992240
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC202182/
関連名称 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC202182/
著者版フラグ
出版タイプ VoR
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Ver.3 2023-07-30 04:05:40.364307
Ver.2 2023-07-29 12:49:15.856675
Ver.1 2023-05-15 10:42:59.681515
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Cite as

Ohta, Kazuyoshi, Nakamura, Toyohiko, Hamada, Shigeyuki, 1993, Production of high concentrations of ethanol from inulin by simultaneous saccharification and fermentation using Aspergillus niger and Saccharomyces cerevisiae: American Society for Microbiology, 729–733 p.

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