WEKO3
アイテム
焼酎粕乾燥脱水ケーキの給与が搾乳牛の乳量,乳質,風味等に及ぼす影響(フィールド試験)
http://hdl.handle.net/10458/459
http://hdl.handle.net/10458/4596a87c693-e143-4387-9cf9-ddc0908be0e9
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2007-06-28 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 焼酎粕乾燥脱水ケーキの給与が搾乳牛の乳量,乳質,風味等に及ぼす影響(フィールド試験) | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effect of Dried Cake of Shochu Distiller's By-product on the Milk Yield, Milk Quality, Milk Taste and Flavor of Milking Cows (Field Experiment) | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 焼酎粕乾燥脱水ケーキ, 乳牛, 乳量, 乳質, 風味 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
中尾, 信雄
× 中尾, 信雄× 小野寺, 良次× 稲澤, 昭× 別納, 征欧× 林, 国興× 長谷川, 信美× 山内, 清× 六車, 三治男× 堀井, 洋一郎× 高橋, 俊浩× 森田, 哲夫× 森下, 敏朗× 林, 綾子× 田原, 秀隆× 高橋, 勝南× 中尾, 信雄× INAZAWA, Akira× 別納, 征欧× 林, 国興× MORISHITA, Toshiro× 林, 綾子× 田原, 秀隆 |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | 本研究では,焼酎粕乾燥脱水ケーキを乳牛に給与した場合の乳量,乳質,乳の香気成分や風味に及ぼす影響を検討する目的でフィールド試験を2回実施し,以下の結果を得た.1)焼酎粕乾燥脱水ケーキを給与しても,飼料摂取量には影響が見られなかった.2)乾燥脱水ケーキを給与すると,乳量が少し増加する傾向が見られた.しかし,乳質には顕著な差は見られなかった.3)乾燥脱水ケーキを給与しても,乳の香気成分は影響を受けなかった.4)乾燥脱水ケーキを給与した乳牛の乳の官能検査の結果,乾燥脱水ケーキが乳の香りや味には影響を与えないと考えられた. | |||||
言語 | ja | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | In the present study, double-reversal feeding experiments (field experiments) with milking dairy cattle (Holstein) were conducted two times to examine the effect of feeding the dried cake of shochu distiller's by-products (SDB) on the milk yield, milk quality, milk taste and flavor, and the following results were obtained : 1) No significant difference in feed intake was observed between the control group and the test group fed with the dried cake of SDB. 2) Feeding the dried cake of SDB tended to increase milk yield to some extent, but there was no difference in milk quality between the two groups. 3) Feeding the dried cake of SDB to the milking cows gave no influence on the aroma components in the milk. 4) Organoleptic evaluation of the milk tended to show that feeding the dried cake of SDB to the milking cows gave no influence on the taste and flavor of the milk. | |||||
言語 | en | |||||
書誌情報 |
ja : 宮崎大学農学部研究報告 en : Bulletin of the Faculty of Agriculture, Miyazaki University 巻 49, p. 31-40, 発行日 2003-03-30 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 宮崎大学農学部 | |||||
言語 | ja | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | Miyazaki University | |||||
言語 | en | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 05446066 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00236503 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |