ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 農学部
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  3. 宮崎大学農学部研究報告
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  3. 宮崎大学農学部研究報告
  4. 49巻

焼酎粕乾燥脱水ケーキの給与が搾乳牛の乳量,乳質,風味等に及ぼす影響(フィールド試験)

http://hdl.handle.net/10458/459
http://hdl.handle.net/10458/459
6a87c693-e143-4387-9cf9-ddc0908be0e9
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004192526.pdf KJ00004192526.pdf (1.4 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-06-28
タイトル
タイトル 焼酎粕乾燥脱水ケーキの給与が搾乳牛の乳量,乳質,風味等に及ぼす影響(フィールド試験)
言語 ja
タイトル
タイトル Effect of Dried Cake of Shochu Distiller's By-product on the Milk Yield, Milk Quality, Milk Taste and Flavor of Milking Cows (Field Experiment)
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 焼酎粕乾燥脱水ケーキ, 乳牛, 乳量, 乳質, 風味
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 中尾, 信雄

× 中尾, 信雄

WEKO 16773

ja 中尾, 信雄

ja-Kana ナカオ, ノブオ

en Nakao, Nobuo


Search repository
小野寺, 良次

× 小野寺, 良次

WEKO 16732

en Onodera, Ryoji

ja 小野寺, 良次

ja-Kana オノデラ, リョウジ


Search repository
稲澤, 昭

× 稲澤, 昭

WEKO 16775

ja 稲澤, 昭

ja-Kana イナザワ, アキラ

Search repository
別納, 征欧

× 別納, 征欧

WEKO 16819

ja 別納, 征欧

ja-Kana ベツノウ, イクオ
ベツノウ, マサオ

en Betsuno, Ikuo
Betsuno, Masao


Search repository
林, 国興

× 林, 国興

WEKO 16784

ja 林, 国興

ja-Kana ハヤシ, クニオキ

en Hayashi, Kunioki


Search repository
長谷川, 信美

× 長谷川, 信美

WEKO 1480

ja 長谷川, 信美

ja-Kana ハセガワ, ノブミ

en HASEGAWA, Nobumi

Search repository
山内, 清

× 山内, 清

WEKO 1438

ja 山内, 清

ja-Kana ヤマウチ, キヨシ

en YAMAUCHI, Kiyoshi

Search repository
六車, 三治男

× 六車, 三治男

WEKO 1787

ja 六車, 三治男

ja-Kana ムグルマ, ミチオ

en Muguruma, Michio


Search repository
堀井, 洋一郎

× 堀井, 洋一郎

WEKO 1667

ja 堀井, 洋一郎

ja-Kana ホリイ, ヨウイチロウ

en HORII, Yoichiro

Search repository
高橋, 俊浩

× 高橋, 俊浩

WEKO 2258
e-Rad_Researcher 50347051

ja 高橋, 俊浩

ja-Kana タカハシ, トシヒロ

en Takahashi, Toshihiro


Search repository
森田, 哲夫

× 森田, 哲夫

WEKO 791

ja 森田, 哲夫

ja-Kana モリタ, テツオ

en MORITA, Tetsuo

Search repository
森下, 敏朗

× 森下, 敏朗

WEKO 16735

ja 森下, 敏朗

ja-Kana モリシタ, トシロウ

Search repository
林, 綾子

× 林, 綾子

WEKO 16789

ja 林, 綾子

ja-Kana ハヤシ, アヤコ

en Hayashi, Ayako


Search repository
田原, 秀隆

× 田原, 秀隆

WEKO 16790

ja 田原, 秀隆

ja-Kana タハラ, ヒデタカ

en Tahara, Hidetaka


Search repository
高橋, 勝南

× 高橋, 勝南

WEKO 16791

ja 高橋, 勝南

ja-Kana タカハシ, カツミ

en TAKAHASHI, Katsumi

Search repository
中尾, 信雄

× 中尾, 信雄

WEKO 16773

ja 中尾, 信雄

ja-Kana ナカオ, ノブオ

en Nakao, Nobuo


Search repository
INAZAWA, Akira

× INAZAWA, Akira

WEKO 16743

en INAZAWA, Akira

Search repository
別納, 征欧

× 別納, 征欧

WEKO 16819

ja 別納, 征欧

ja-Kana ベツノウ, イクオ
ベツノウ, マサオ

en Betsuno, Ikuo
Betsuno, Masao


Search repository
林, 国興

× 林, 国興

WEKO 16784

ja 林, 国興

ja-Kana ハヤシ, クニオキ

en Hayashi, Kunioki


Search repository
MORISHITA, Toshiro

× MORISHITA, Toshiro

WEKO 2023

en MORISHITA, Toshiro

Search repository
林, 綾子

× 林, 綾子

WEKO 16789

ja 林, 綾子

ja-Kana ハヤシ, アヤコ

en Hayashi, Ayako


Search repository
田原, 秀隆

× 田原, 秀隆

WEKO 16790

ja 田原, 秀隆

ja-Kana タハラ, ヒデタカ

en Tahara, Hidetaka


Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 本研究では,焼酎粕乾燥脱水ケーキを乳牛に給与した場合の乳量,乳質,乳の香気成分や風味に及ぼす影響を検討する目的でフィールド試験を2回実施し,以下の結果を得た.1)焼酎粕乾燥脱水ケーキを給与しても,飼料摂取量には影響が見られなかった.2)乾燥脱水ケーキを給与すると,乳量が少し増加する傾向が見られた.しかし,乳質には顕著な差は見られなかった.3)乾燥脱水ケーキを給与しても,乳の香気成分は影響を受けなかった.4)乾燥脱水ケーキを給与した乳牛の乳の官能検査の結果,乾燥脱水ケーキが乳の香りや味には影響を与えないと考えられた.
言語 ja
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In the present study, double-reversal feeding experiments (field experiments) with milking dairy cattle (Holstein) were conducted two times to examine the effect of feeding the dried cake of shochu distiller's by-products (SDB) on the milk yield, milk quality, milk taste and flavor, and the following results were obtained : 1) No significant difference in feed intake was observed between the control group and the test group fed with the dried cake of SDB. 2) Feeding the dried cake of SDB tended to increase milk yield to some extent, but there was no difference in milk quality between the two groups. 3) Feeding the dried cake of SDB to the milking cows gave no influence on the aroma components in the milk. 4) Organoleptic evaluation of the milk tended to show that feeding the dried cake of SDB to the milking cows gave no influence on the taste and flavor of the milk.
言語 en
書誌情報 ja : 宮崎大学農学部研究報告
en : Bulletin of the Faculty of Agriculture, Miyazaki University

巻 49, p. 31-40, 発行日 2003-03-30
出版者
出版者 宮崎大学農学部
言語 ja
出版者
出版者 Miyazaki University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 05446066
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00236503
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.2 2023-07-30 03:17:58.931227
Ver.1 2023-05-15 10:28:13.619823
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

中尾, 信雄, 小野寺, 良次, 稲澤, 昭, 別納, 征欧, 林, 国興, 長谷川, 信美, 山内, 清, 六車, 三治男, 堀井, 洋一郎, 高橋, 俊浩, 森田, 哲夫, 森下, 敏朗, 林, 綾子, 田原, 秀隆, 高橋, 勝南, 中尾, 信雄, INAZAWA, Akira, 別納, 征欧, 林, 国興, MORISHITA, Toshiro, 林, 綾子, 田原, 秀隆, 2003, 焼酎粕乾燥脱水ケーキの給与が搾乳牛の乳量,乳質,風味等に及ぼす影響(フィールド試験): 宮崎大学農学部, 31–40 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3