ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

There is a newer version of this record available.
  1. 農学部
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  3. 宮崎大学農学部研究報告
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  3. 宮崎大学農学部研究報告
  4. 54巻

飼料中油脂原料の違いが鶏肉の脂質過酸化に及ぼす影響

http://hdl.handle.net/10458/1110
http://hdl.handle.net/10458/1110
3b3da7cc-bd54-48ba-9487-288add638b5f
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004782361.pdf KJ00004782361.pdf (375.7 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-01-21
タイトル
タイトル 飼料中油脂原料の違いが鶏肉の脂質過酸化に及ぼす影響
言語 ja
タイトル
タイトル Effects of Various Lipid Sources Added to Broiler Diets on Lipid Peroxidation in Chicken Meat
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 過酸化脂質, 植物油脂, 肉質, ブロイラー, 米糠抽出物, ライストリエノール
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Broiler, Lipid peroxide, Meat quality, Rice bran extract, Ricetrienol, Vegetable oil
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル シリョウチュウ ユシ ゲンリョウ ノ チガイ ガ トリニク ノ シシツ カサンカ ニ オヨボス エイキョウ
著者 西尾, 彬宏

× 西尾, 彬宏

WEKO 18918

ja 西尾, 彬宏

ja-Kana ニシオ, アキヒロ

Search repository
高橋, 俊浩

× 高橋, 俊浩

WEKO 2258

ja 高橋, 俊浩

ja-Kana タカハシ, トシヒロ

en Takahashi, Toshihiro

Search repository
森田, 哲夫

× 森田, 哲夫

WEKO 791

ja 森田, 哲夫

ja-Kana モリタ, テツオ

en Morita, Tetsuo

Search repository
入江, 正和

× 入江, 正和

WEKO 18921

ja 入江, 正和

ja-Kana イリエ, マサカズ

Search repository
上田, 雅彦

× 上田, 雅彦

WEKO 18922

ja 上田, 雅彦

ja-Kana ウエダ, マサヒコ

Search repository
前田, 恵助

× 前田, 恵助

WEKO 18923

ja 前田, 恵助

ja-Kana マエダ, ケイスケ

Search repository
築野, 卓夫

× 築野, 卓夫

WEKO 18924

ja 築野, 卓夫

ja-Kana ツノ, タクオ

Search repository
Nishio, Akihiro

× Nishio, Akihiro

WEKO 18925

en Nishio, Akihiro

Search repository
Irie, Masakazu

× Irie, Masakazu

WEKO 2261

en Irie, Masakazu

Search repository
Ueda, Masahiko

× Ueda, Masahiko

WEKO 18929

en Ueda, Masahiko

Search repository
Maeda, Keisuke

× Maeda, Keisuke

WEKO 18930

en Maeda, Keisuke

Search repository
Tsuno, Takuo

× Tsuno, Takuo

WEKO 18931

en Tsuno, Takuo

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 種々の植物油脂を配合飼料に添加することがブロイラーの肉質に及ぼす効果について検討した。 油脂原料を含まない基礎飼料に前期3%、後期5%の油脂添加を行い、49日間ブロイラーに給与した。未使用の植物性油、未使用の植物性油とビタミンE群含有の米糠抽出物(ライストリエノール)、植物性の廃油の3種の油脂を用いた。各油脂は脂肪酸組成とヨウ素価がほぼ同等になるように調製した。 飼料中過酸化脂質含量は、いずれも食品衛生法の脂質過酸化基準から見て高くはなかったが、ライストリエノール添加により抑制される傾向が見られた。またライストリエノール添加は、鶏肉中の過酸化脂質含量も低下させる傾向を示した。脂肪組織中過酸化脂質含量は一定の傾向は見られなかった。飼料と鶏肉中の過酸化脂質含有量低下から、ブロイラー用飼料にライストリエノールを添加することで抗酸化効果を期待することができると思われた。
言語 ja
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Effects of adding various vegetable oils to formula diets on quality of broiler chicken meat were examined. Basal formula diets without any lipid source were added edible oil at the level of 3% and 5% for the early stage and for the later stage, respectively. The formula diets were given to broiler chicken over 49days. As lipid sources, fresh vegetable oil, fresh vegetale oil containing rice bran extract, Ricetrienol(TM) and vegetable oil waste were used. Each lipid was prepared to be approximately equivalent for fatty acid composition and iodine values.Lipid peroxide contents in each diet were within the baseline levels of lipid peroxidation according to the Food Hygiene Guideline, although Ricetrienol tended to inhibit lipid peroxidation in the diet. In addition, Ricetrienol tended to decrease lipid peroxide levels in the meat. The tendency in content of lipid peroxides in the adipose tissue was uncertain. It appears that the addition of Ricetrienol to broiler diets may have antioxidant effects because the lipid peroxide levels in the diet and the meat decreased to some extent.
言語 en
書誌情報 ja : 宮崎大学農学部研究報告
en : Bulletin of the Faculty of Agriculture University of Miyazaki

巻 54, p. 7-11, 発行日 2008-01-15
出版者
出版者 宮崎大学農学部
言語 ja
出版者
出版者 Faculty of Agriculture, University of Miyazaki
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 05446066
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00236503
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.2 2023-07-30 03:21:22.314447
Ver.1 2023-05-15 10:44:38.638896
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

西尾, 彬宏, 高橋, 俊浩, 森田, 哲夫, 入江, 正和, 上田, 雅彦, 前田, 恵助, 築野, 卓夫, Nishio, Akihiro, Irie, Masakazu, Ueda, Masahiko, Maeda, Keisuke, Tsuno, Takuo, 2008, 飼料中油脂原料の違いが鶏肉の脂質過酸化に及ぼす影響: 宮崎大学農学部, 7–11 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3