WEKO3
アイテム
ユズ皮添加によるかまぼこの脂質酸化抑制効果
http://hdl.handle.net/10458/3635
http://hdl.handle.net/10458/363525e3acd7-c396-4fe1-820b-bd02e534029d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2012-03-16 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ユズ皮添加によるかまぼこの脂質酸化抑制効果 | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effects of yuzu peel addition on the lipid oxidation in kamaboko | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | かまぼこ, マロンアルデヒド, ユズ皮 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||
その他のタイトル | ユズ カワ テンカ ニヨル カマボコ ノ シシツ サンカ ヨクセイ コウカ | |||||
著者 |
境, 正
× 境, 正× 山口, 徹× Yamaguchi, Tohru |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | To elucidate the effects of yuzu peel addition on the lipid oxidation of kamaboko, the changes of malon aldehyde (MA) contents in the surimi of control and that containing yuzu peel (yuzu kamaboko) before and after cooking were analyzed. The MA contents in the control and yuzu kamaboko stored at 0℃ were also analyzed for 2 days. After cooking, MA contents in both kamaboko decreased. During storage, the MA contents in the yuzu kamaboko were lower than those of control. These results suggest that addition of yuzu peel may suppress the lipid oxidation of kamaboko. | |||||
言語 | en | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | ユズ皮添加によるかまぼこの脂質酸化抑制の可能性を検討するため,コントロールおよびユズ皮添加かまぼこ(ユズかまぼこ)のすり身および加熱処理かまぼこを0℃で2日間冷蔵保存し,マロンアルデヒド(MA)含量を測定した. すり身加熱後,両かまぼこ中のMA含量は低下した. 保存期間中のMA含量はユズかまぼこの方がコントロールより低かった. この結果は,ユズ皮添加はかまぼこの脂質酸化を抑制する効果があることを示唆している. |
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言語 | ja | |||||
書誌情報 |
ja : 宮崎大学農学部研究報告 en : Bulletin of the Faculty of Agriculture University of Miyazaki 巻 57, p. 101-102, 発行日 2011-02-28 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 宮崎大学農学部 | |||||
言語 | ja | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | Faculty of Agriculture, University of Miyazaki | |||||
言語 | en | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 05446066 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00236503 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |