ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 農学部
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  3. 宮崎大学農学部研究報告
  1. 農学部
  2. 紀要掲載論文 (農学部)
  3. 宮崎大学農学部研究報告
  4. 43巻

Aspergillus nigerの生産する細胞外エンド型イヌリナ-ゼ(P-III)の固定化と性質

http://hdl.handle.net/10458/4546
http://hdl.handle.net/10458/4546
91bea707-afb8-4276-a0a7-4cf462e0bee9
名前 / ファイル ライセンス アクション
oota_2.pdf oota_2.pdf (2.0 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2013-07-05
タイトル
タイトル Aspergillus nigerの生産する細胞外エンド型イヌリナ-ゼ(P-III)の固定化と性質
言語 ja
タイトル
タイトル Properties and Immobilization of Extracellular Endoinulinase(P-3) from Aspergillus niger
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Inulinase, Aspergillus niger, Immobilized enzyme, Inulin
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 中村, 豊彦

× 中村, 豊彦

WEKO 16920

ja 中村, 豊彦

ja-Kana ナカムラ, トヨヒコ

en Nakamura, Toyohiko


Search repository
藤田, 平

× 藤田, 平

WEKO 16940

ja 藤田, 平

ja-Kana フジタ, タイラ

Search repository
太田, 一良

× 太田, 一良

WEKO 2632

ja 太田, 一良

ja-Kana オオタ, カズヨシ

en Ohta, Kazuyoshi


Search repository
Fujita, Taira

× Fujita, Taira

WEKO 16943

en Fujita, Taira

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Our previous study demonstrated that the extracellular inulinase from a strain, Aspergillus niger 12 is a new endo-inulinase which is specific only to inulin but not to sucrose and raffinose etc. In this study, the endo-inulinase purified to electrophoretically homogeneous was immobilized onto amino-cellulofine according to carbodiimide coupling method. The activity yield of the immobilized enzyme was 35%.
The characteristics of the immobilized enzyme were compared with those of the native enzyme. The optimun pH was around 5.0 for the both enzyme and the optimum temperatures were 45°C for the native and 40°C for the immobilized enzyme. These results indicate that the immobilization resulted in the lowering of optimum temperature by 5°C. In addition, pH stability of the enzyme became broader and temperature stability was raised by approximately 10°C by the immobilization.
Then, the effects of various reagents on the enzyme activity were examined. An activation by Mn^2+, and strong inhibitions by Hg^2+, Ag^+ and NBS were found for both enzymes.
言語 en
書誌情報 ja : 宮崎大学農学部研究報告
en : Bulletin of the Faculty of Agriculture, Miyazaki University

巻 43, 号 2, p. 103-109, 発行日 1997-02
出版者
出版者 宮崎大学農学部
言語 ja
出版者
出版者 Miyazaki University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 05446066
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00236503
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.2 2023-07-30 03:08:00.269053
Ver.1 2023-05-15 10:42:58.592964
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3