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  1. 地域資源創成学部
  1. 地域資源創成学部
  2. 紀要掲載論文(地域資源創成学部)
  1. 地域資源創成学部
  2. 紀要掲載論文(地域資源創成学部)
  3. 宮崎大学地域資源創成学部紀要
  1. 地域資源創成学部
  2. 紀要掲載論文(地域資源創成学部)
  3. 宮崎大学地域資源創成学部紀要
  4. 第6号

宮崎伝統野菜の次世代継承に向けた食育活動がもたらした影響

https://doi.org/10.34481/0002000668
https://doi.org/10.34481/0002000668
68b231c8-b739-4221-aaed-a5cda73a3f9b
名前 / ファイル ライセンス アクション
地域資源紀要第6号_p25-35.pdf 本文 (4 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-31
タイトル
タイトル 宮崎伝統野菜の次世代継承に向けた食育活動がもたらした影響
言語 ja
タイトル
タイトル The Influence of Food Education Programs for Passing on Miyazaki's Traditional Vegetables to the Next Generation
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.34481/0002000668
ID登録タイプ JaLC
著者 松岡, 崇暢

× 松岡, 崇暢

WEKO 33545
e-Rad_Researcher 70610020

ja 松岡, 崇暢

ja-Kana マツオカ, タカノブ

en Matsuoka, Takanobu


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工藤, 七海

× 工藤, 七海

ja 工藤, 七海

ja-Kana クドウ, ナナミ

en Kudou, Nanami

Search repository
山﨑, 有美

× 山﨑, 有美

WEKO 33536
e-Rad_Researcher 90576993

ja 山﨑, 有美

ja-Kana ヤマサキ, ユミ

en Yamasaki, Yumi


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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The present study concerns with sustainable preservation by consumer demand expansion and production increase to pass on traditional vegetables, which have been handed down for generations, to the next generation. Th this end, it is necessary to promote awareness of traditional vegetables. As a step towards passing on traditional vegetables to the next generation, we conducted a food education program with children in a daycare. The objective was to examine changes in preferences for vegetables among children, promote awareness of traditional vegetables among parents and examine change in their usage of traditional vegetables.
As a result of implementing the food education program, children's awareness of traditional vegetables increased and dislike for vegetables decreased. In regard to change among parents, we found an increase in awareness of traditional vegetables and a slight increase in usage frequency. Involving parents in food education programs leads to promotion of awareness and expansion of consumer demand, which are indispensable to pass on traditional vegetables to the next generation. With the further expansion of consumer demand, it can be expected that more farmers will enter the production of traditional vegetables. Increasing consumer demand and production is important to pass on traditional vegetables to the next generation.
言語 en
bibliographic_information ja : 宮崎大学地域資源創成学部紀要
en : Journal of the Factulty of Regional Innovation

号 6, p. 25-35, 発行日 2023-03-31
出版者
出版者 宮崎大学地域資源創成学部
言語 ja
出版者
出版者 Regional innovation, University of Miyazaki
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 24338931
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2024-04-30 07:14:51.287422
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Cite as

松岡, 崇暢, 工藤, 七海, 山﨑, 有美, 2023, 宮崎伝統野菜の次世代継承に向けた食育活動がもたらした影響: 宮崎大学地域資源創成学部, 25–35 p.

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