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  1. 地域資源創成学部
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  2. 紀要掲載論文(地域資源創成学部)
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  3. 宮崎大学地域資源創成学部紀要
  1. 地域資源創成学部
  2. 紀要掲載論文(地域資源創成学部)
  3. 宮崎大学地域資源創成学部紀要
  4. 第7号

子どもたちによるお茶の味に対する評価の実践

https://doi.org/10.34481/0002000657
https://doi.org/10.34481/0002000657
8277ac8d-3fcc-4204-b7fd-8fa0aaea4109
名前 / ファイル ライセンス アクション
地域資源紀要_p63-69.pdf 本文 (2.6 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-03-29
タイトル
タイトル 子どもたちによるお茶の味に対する評価の実践
言語 ja
タイトル
タイトル Children's Ways to Evaluate the Taste of Tea
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.34481/0002000657
ID登録タイプ JaLC
著者 福島, 三穂子

× 福島, 三穂子

WEKO 33528
e-Rad_Researcher 40735784

ja 福島, 三穂子

ja-Kana フクシマ, ミホコ

en Fukushima, Mihoko


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権, 賢貞

× 権, 賢貞

ja 権, 賢貞

en Kwon, Hyun-Jung

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In recent years, an increasing number of households do not have the custom of brewing green tea in a teapot. Naturally, children have little experience with teapots and tea leaves, as they do not have the opportunity to drink tea brewed with tea leaves; instead, they drink tea from the pet bottles at home. Does this change in social life mean that children no longer have a way to taste tea? In this paper, we analyze the discussions among sixth-grade elementary school students who are exchanging ideas about the taste of tea after tasting four kinds of tea. In the discussion, we will use conversation analysis as an analytical method to clarify how the children orient themselves to the taste of tea and how they perceive the taste of tea as tasty or not tasty. Although they do not drink tea brewed with tea leaves on a daily basis, they make judgement on teas in their own way and define each taste. We would like to reveal the ways in which they establish their evaluation of the taste of tea through their interaction.
言語 en
bibliographic_information ja : 宮崎大学地域資源創成学部紀要
en : Journal of the Factulty of Regional Innovation

号 7, p. 63-69, 発行日 2024-03-29
出版者
出版者 宮崎大学地域資源創成学部
言語 ja
出版者
出版者 Regional innovation, University of Miyazaki
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 24338931
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2024-04-26 07:45:37.962868
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