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  1. 地域資源創成学部
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  2. 紀要掲載論文(地域資源創成学部)
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  3. 宮崎大学地域資源創成学部紀要
  1. 地域資源創成学部
  2. 紀要掲載論文(地域資源創成学部)
  3. 宮崎大学地域資源創成学部紀要
  4. 第7号

コミュニケーションから地域資源を紐解く ー宮崎県西米良村小川地区をフィールドにー

https://doi.org/10.34481/0002000655
https://doi.org/10.34481/0002000655
ee6422ba-846e-43a5-8aa9-ada71a2e28b6
名前 / ファイル ライセンス アクション
地域資源紀要_p47-55.pdf 本文 (3.8 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-03-29
タイトル
タイトル コミュニケーションから地域資源を紐解く ー宮崎県西米良村小川地区をフィールドにー
言語 ja
タイトル
タイトル Unraveling the Local Resources from Communication : In the Field of Ogawa District, Nishimera Village, Miyazaki
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.34481/0002000655
ID登録タイプ JaLC
著者 福島, 三穂子

× 福島, 三穂子

WEKO 33528
e-Rad_Researcher 40735784

ja 福島, 三穂子

ja-Kana フクシマ, ミホコ

en Fukushima, Mihoko


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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In this paper, using conversation analysis as a methodology, I will aim to unravel the meaning of local resources; in other words, what has been unconsciously considered traditional culture. I would like to explore the question of what makes culture a locally situated traditional culture.
The conversational data comes from the Ogawa district in Nishimera village in Miyazaki prefecture, Japan. The participants of the conversation are kitchen staff at a local restaurant where they cook and serve their traditional food. In the data, they are discussing the menus offered at the restaurant. The analysis will focus on the question of how traditional local cuisine is talked about and treated by the local residents themselves by paying attention to the structure of the conversation. Obtaining the ingredients seems always an issue. The information about who among the residents has which ingredients when and how much are routinely looked for. I would argue that their way of checking the ingredients for cooking reveals their orientation to their local food, which is relevant to what makes the menu local resource. Based on the findings, I will extend my considerations to the issues of succession of local resources and also the meaning of looking at the interactions in detail.
言語 en
bibliographic_information ja : 宮崎大学地域資源創成学部紀要
en : Journal of the Factulty of Regional Innovation

号 7, p. 47-55, 発行日 2024-03-29
出版者
出版者 宮崎大学地域資源創成学部
言語 ja
出版者
出版者 Regional innovation, University of Miyazaki
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 24338931
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2024-04-26 07:45:34.425880
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福島, 三穂子, 2024, コミュニケーションから地域資源を紐解く ー宮崎県西米良村小川地区をフィールドにー: 宮崎大学地域資源創成学部, 47–55 p.

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