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  1. 農学部
  1. 農学部
  2. 科学研究費補助金報告書 (農学部)

魚肉貯蔵・加工時における有毒アルデヒド,4-ヒドロキシヘキセナールの生成と抑制

http://hdl.handle.net/10458/1951
http://hdl.handle.net/10458/1951
affe4362-ea79-4533-bc81-38746f51e586
名前 / ファイル ライセンス アクション
13660204.pdf 13660204.pdf (2.1 MB)
Item type 報告書 / Research Paper(1)
公開日 2009-03-12
タイトル
タイトル 魚肉貯蔵・加工時における有毒アルデヒド,4-ヒドロキシヘキセナールの生成と抑制
言語 ja
タイトル
タイトル Formation and suppression of toxic aldehydes, 4-hydroxy-hexenal in stored and processed fish meat
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 4-ヒドロキシヘキセナール, マロンアルデヒド, 木酢液, NaCl, スモーク魚肉, すり身, エピガロカテキンガレート, α-トコフェノール
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 4-Hydroxyhexenal, Maron aldhyde, Wood vinegar, Smoked fish meat products, Surimi based products, Epigallocatechin gallate, α-Tocopherol
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_18ws
資源タイプ research report
研究代表者 境, 正

× 境, 正

WEKO 3044

ja 境, 正

ja-Kana サカイ, タダシ

Search repository
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 平成13年度~平成14年度 科学研究費補助金
(基盤研究(C)(2)) 研究成果報告書
言語 ja
関連サイト
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://dx.doi.org/10.1046/j.1444-2906.2003.00605.x
関連名称 http://dx.doi.org/10.1046/j.1444-2906.2003.00605.x
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
目次情報
ja
P1. はしがき
P2-3. カテキン添加実験
P4-18. T. Sakai, S. Kawahara, The formation of 4-hydroxy-2-hexenal, a hepatotoxic aldehyde derived from n-3 fatty acids, may be suppressed in the yellowtail meats in which lipid oxidation progresses
P19-34. Effects of NaCl on the formation of lipid peroxidation-derived cytotoxic aldehyde, 4-hydroxy-2E-hexenal in fish meats
P35-46. アスタキサンチン添加によるカンパチ肉の脂質過酸化抑制の試み
P47-58. Sakai, T., Ueki, N., & Ms Munasinghe, D. Influence of sodium chloride on superoxide dismutase activity and lipid peroxidation in refrigerated and frozen yellowtail meat
P59-62. PDMS Munasinghe, K Sugamoto, K Ichimaru, M Ryuno, N Ueki, S Kawahara, T Sakai, Effect of wood vinegar on lipid peroxidation of fish. Fisheries Science 68(supp. 2), 1375-1378 (2002)
P63-68. MS MUNASINGHE DEEPTHI; ICHIMARU KEN-ICHIRO; RYUNO MIYO; UEKI NOBUHIKO; MATSUI TAKANAO; SUGAMOTO KAZUHIRO; KAWAHARA SATOSHI; SAKAI TADASHI, Lipid peroxidation-derived hepatotoxic aldehydes, 4-hydroxy-2E-hexenal in smoked fish meat products. Fisheries science : FS 69(1),189-194,2003
http://dx.doi.org/10.1046/j.1444-2906.2003.00605.x
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Ver.2 2023-07-29 23:23:25.080213
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